logo.png
head_logo.png
head_main.png
OSNOVNI MENI
DOMOV
KDO SMO
FLOORBALL = ?
DVORANA
NOVICE
ČLANI
ŽENSKA ČLANSKA EKIPA
MLADINSKA ŠOLA
MEDIJI
ARHIV
OBRAZEC ZA PRIJAVO

Pozabljeno geslo?
Še nimate računa? Registracija
POVEZAVE
ŠD Zelenci na FacebookuMedna
rodna Floorball Zveza
logo_iff_500px.jpg

Floorball Zveza Slovenije

logofzs2.jpg

SPONZORJI
 eFloorball
efloorball_net_logo_mali_novo.png


Lestvica 2015/16 - Člani
Skupina A
# Ekipa GP PTS
1 UNIHOC Borovnica 0 0
2 Polanska banda 0 0
3 FBK Olimpija 0 0
4 FBK Insport 0 0
5 FBC Žiri 0 0
6 ŠD Zelenci 0 0
7 FBK Jaws 0 0
Lestvica 2015/16 - U19
# Ekipa GP PTS
1
FBK Insport
0 0
2
FBC Borovnica 0 0
3
FBK Olimpija
0 0
4
ŠD Zelenci Kr. Gora 0 0
5 FBK Polanska/
FBK Žiri
0 0
Lestvica 2015/2016 - Ž
# Ekipa GP PTS
1
Borovnica floorball.shop 0 0
2
FBK Olimpija Ž 0 0
3
Lady Zone Borovnica 0 0
4
ŠD Zelenci Ž 0 0
5 FBK Polanska banda Ž
0 0

Lestvica 2015/16 - U16
# Ekipa GP
PTS
1 Insport A 0 0
2 Polanska banda 0 0
3 Insport B 0 0
4 Zelenci Kr. Gora 0 0
5 Olimpija 0 0
6 Ziri 0 0
7 Borovnica 0 0
8 Borovnica dek 0 0
 
Lestvica 2015/16 - U13
# Ekipa GP PTS
1
Insport
0 0
2
Polanska 0 0
3
ŠD Zelenci
0 0
4
Žiri 0 0
5
Olimpija 0 0
 
Lestvica 2015/16 - U11
# Ekipa GP PTS
1
insport A 0 0
2
Borovnica 0 0
3
Žiri 0 0
4
Zelenci
Kr. Gora
0 0
5
Polanska banda 0 0
 
Lestvica 2015/16 - U9
# Ekipa GP PTS
1 Zelenci
Kr. Gora
0 0
2 Insport 0 0
3 Borovnica 0 0
4 Žiri 0 0
 
MEDIJI & OPREMA
 


ATM TV Kranjska Gora


RADIO TRIGLAV Jesenice

FLOORBALL PDF Natisni E-pošta

KAJ JE FLOORBALL?
Floorball je najhitreje rastoči šport danes nasploh. Igra za najmlajše, mlade in mlade po srcu. Enostaven, zabaven, hiter in zelo intenziven.
Že od začetka razvoja floorball-a, igra oz. pravila igre dajejo prednost igralcem z tehničnim znanjem. Posledično je igra zanimiva za igralce in gledalce. Najpomembnejše je, da je popolnoma enako primerna za moške kot za ženske. Floorball se igra na dveh dimenzijah igrišč.

VELIKI FLOORBALL

Igrišče za veliki floorball meri 40m x 20m. Standardno število igralcev za eno ekipo v polju je pet in vratar. Floorball se igra v obliki dvoboja med moštvoma, namen igre pa je v okviru pravil igre doseči več zadetkov kot nasprotno moštvo. Veliki floorball igra 5 igralcev in vratar v polju. Dimenzija vrat je 160cm x 115 cm. Igralni čas je 3 x 20 minut.

MALI FLOORBALL

Igrišče za mali floorball meri 28m x 16m in je namenjeno predvsem ekipam z manjšim številom igralcev in manjšim telovadnim prostorom. V polju so 3 igralci in vratar. Igralni čas je praviloma 2 x 20 minut. Vrata so velika tako kot pri velikem floorballu.

 

 

Oba igrišča sta ograjena s 50 cm visoko ogrado, ki je na vseh vogalih zaobljena. Igralci na igrišču za igro uporabljajo palice iz umetnih mas, razen vratarja, ki varuje vrata. Načeloma na kolenih brez palice. Ekipo navadno sestavlja od 15 do 20 igralcev.

MINI FLOORBALL

Za rekreativne lige, turnirje se lahko igra tudi t.i. mini floorballI, ki ga igrajo 4 igralci, brez vratarja. Velikost igrišča je poljubna, temveč ne večja od igrišča malega floorballa. Velikost vratarjevega prosotra je 2m x 1m, ograda ni potrebna. Eden od igralcev ekipe je lahko določen za t.i. vratarja in lahko stoji tudi v vratarjevem prosotru, kjer drugi ne smejo. Vrata so velika 90 cm x 60 cm.

 

Igro v velikem in malem floorballu vodita dva enakovredna sodnika (mini floorball lahko eden). Pravila igre so izbrana iz pravil drugih športov na način, da naredijo en sam popoln šport. Vključno z neuradnimi ligami, šolami in rekreacijskimi ligami floorball igra precej več kot milijon igralcev. V Sloveniji je 9 klubov in več kot 450 registriranih igralcev. POIZKUSITE IGRATI FLOORBALL TUDI VI!


KRATKA PREDSTAVITEV OPREME IN IGRIŠČ

PALICA
Pri palici je najpomembnejša dolžina palice oz. ročaja (max. 110 cm), kajti le-to v veliki meri vpliva na boljšo kontrolo žogice pri igri. Pri tem je zelo pomembna tudi sam loparček palice, ki je med igro položena na tla. Loparček pri palici lahko po potrebi zamenjamo, dovoljeno pa je tudi zmerno ukrivljanje (max. 3 cm). Druge prilagoditve palice niso dovoljene. Za začetnike sta primernejša bolj elastična palica ter loparček, ki omogočata boljšo kontrolo same žogice.

ŽOGICA
Dovoljena teža žogice je 23 g., njen premer je 72 mm, ima 26 lukenj, je votla, pri tem pa lahko dosega hitrost tudi do 180 km/h. Za igro se pretežno uporablja žogica bele barve. Pri svetli podlagi tal pa pravila dopuščajo uporabo tudi žogice drugih barv.

OPREMA VRATARJA
Vratar je pri floorballu najbolj zaščiten igralec na igrišču. Njegovo opremo sestavlja zaščitna obleka (hlače in dres), čelada ter ščitniki za prsni koš in koleni. Vratar nima palice, žogico odbija oz. lovi z rokama, nogama, trupom in glavo.

 

 

NEKAJ OSNOVNIH PRAVIL IGRE
Pravila so relativno enostavna. V glavnem so prepovedana vsa dejanja, katerih namen je nepravilno ovirati nasprotnika (dvigovanje in držanje palice, odrivanje, izbijanje žogice med nogama, spotikanje, prepovedano je igranje z glavo, roko in skakanje). Za posamezne kršitve si lahko igralec prisluži 2, 5 ali celo 10 minut izključitve. Menjava igralcev se lahko izvaja vsak trenutek, omejena pa je na določeno območje, to pomeni, da igralec ne sme zapustiti igralnega prostora kjerkoli.
Floorball igro nadzorujeta dva sodnika.

 

Najpogostejše kršitve pravil igre
Udarec po palici:
Pri floorballu udarec po palici nasprotnika pomeni prekršek, ki je kaznovan s prostim strelom nasprotnega moštva. Pri večkratnih zaporednih kršitvah te vrste pa je igralec izključen za dve minuti.

Visoka palica:
Igralec lahko v bližini igralca nasprotnega moštva dvigne palico le do višine pasu.

Napravilno oviranje:
Pri poskusu porivanja nasprotnega igralca z igrišča ali pri pridobivanju prednosti z uporabo rok sledi kazen.